'začin ljubavi'

Foto - Nikola Vudrag otkrio novu skulpturu ispred koprivničke Podravke

Objavljeno: 14.09.2022. 18:03

Zadnja izmjena: 14.09.2022. 18:03

Nakon što je nedavno posvetio skulpturu Turističkoj zajednici Grada Čakovca, danas je varaždinski umjetnik Nikola Vudrag u Koprivnici pred Podravkom otkrio svoju novu skulpturu posvećenu upravo toj tvrtci.

Kako je objasnio, skulptura simboličnog naziva "Začin ljubavi" u obliku srca koja predstavlja svima poznat logotip Podravke visoka je četiri metara i široka isto toliko, a postavljena je ispred zgrade "instituta" kraj upravne zgrade te svojom monumentalnošću, kako kaže Vudrag, unosi balans u odnosu na skulpturu već poznatog pijetla. Materijal skulpture je corten čelik koji se često koristi u arhitekturi i umjetnosti, a odnosi se na vrstu plemenitog čelika koja u sebi ima primjese bronce, kositra, cinka i mesinga.

- Znam da ste svi očekivali bistu Zlate Bartol koja je sa svojim začinom zadužila cijeli ovaj kraj, ali po mome istraživanju, začin koji je sagradio Podravku i čitav ovaj kraj je rad s ljubavlju. Po njemu se i skulptura zove "Začin ljubavi". I kada radite s ljubavlju, onda su rezultati očigledni. Skultpura u sebi ima primjese više vrsta metala, baš kao i naša Vegeta, a s vremenom od prvobitne narančaste boje prelazi u crvenu pa u smeđu te se ponovno vraća u narančastu. Kompanija sa srcem dobila je svoje simboličko srce - objašnjava Vudrag.

Kako dodaje, jedna polovica skulpture je puna, kompletirana i predstavlja prvih 75 godina postojanja tvrtke, a drugi, armaturni dio je simbol gradnje i obnove koja nadolazi u budućnosti. 

Komentari