slavna drama

Foto - Održana premijera predstave 'Mačka na vrućem limenom krovu', evo kako je bilo

Redatelj predstave Paolo Tišljarić kaže da ga je u pripremi za rad na ovom tekstu inspirirala serija Succession, koja progovara o obiteljskim odnosima narušenim pitanjem nasljeđivanja kapitala i društvenog utjecaja... 
Objavljeno: 10.04.2024. 20:41

Zadnja izmjena: 10.04.2024. 21:02

Foto: Lidija Filipović

Hrvatsko narodno kazalište u Varaždinu danas je na Velikoj sceni održalo premijeru predstave Mačka na vrućem limenom krovu, prema slavnom dramskom tekstu za kojeg je Tennessee Williams dobio Pulitzerovu nagradu 1955. godine.

U glavnim ulogama su Hana Hegedušić (Margaret), Karlo Mrkša (Brick), Robert Plemić (Dida Polit) te Sunčana Zelenika Konjević (Baka Polit), a kako opisuju organizatori, priča je to o obitelji, ali i o društvenim i političkim prilikama, odnosno drama o muško ženskim odnosima, hipokriziji, manipulaciji, pohlepi, prevari, laži koja otvara nova pitanja o obiteljskoj destruktivnosti. Redatelj predstave Paolo Tišljarić kaže da ga je u pripremi za rad na ovom tekstu inspirirala serija Succession, koja progovara o obiteljskim odnosima narušenim pitanjem nasljeđivanja kapitala i društvenog utjecaja. 

Komentari