Kreativni festival filma

Foto - Otvoren 18. Trash Film Festival, pristiglo čak 1.319 filmova

Objavljeno: 06.09.2023. 19:25

Zadnja izmjena: 06.09.2023. 19:34

Otkrivanjem još jedne ploče na varaždinskom „Walk of Fame“ u Uskoj ulici, danas je otvoren je 18. Trash Film Festival, na kojem je prijavljeno čak 1319 filmova, od kojih će se 55 naći u službenoj konkurenciji, objavili su iz Grada Varaždina.

Novu ploču u varaždinskom „Walk of Fame“ u Uskoj ulici, posvećenu umjetniku, novinaru, piscu i legendarnom prevoditelju kultnog stripa „Alan Ford“ Nenadu Brixyu otkrio je varaždinski glumac Marinko Prga, ističe se u priopćenju.

- Trash Film Festival stavio je Varaždin na filmsku mapu svijeta, to je kreativni festival, drugačiji od ostalih koje imamo. Sve je to proizašlo iz nekakve šale ove grupe ljudi prije 18 godina, a sada u svojoj punoljetnosti postojanja to je preraslo u jedan respektabilni, ozbiljan festival. Kad vidim iz koliko kontinenata i zemalja su pristigli filmovi u Varaždin, smatram da je izgrađeno nešto veliko. I zato organizatorima čestitam na ovih 18 godina festivala i vjerujem da ćemo ih još toliko doživjeti. – izjavio je gradonačelnik Varaždina Neven Bosilj.

Za nagrade festivala Zlatke motorke, koje dodjeljuje žiri, konkurirat će 12 filmova, dok će jedna motorka biti dodijeljena kao nagrada publike, navodi se u priopćenju.

Komentari