DRAMSKO-SCENSKI NASTUPI

Foto - U Novom Marofu otvorena Županijska smotra LiDraNo 2022.

Objavljeno: 15.03.2022. 12:27

Zadnja izmjena: 15.03.2022. 12:28

Foto: Luka Šalamun

U Kulturnom centru Ivan Rabuzin u Novom Marofu je danas održano otvorenje Županijske smotre LiDraNo 2022., dramsko-scenskog stvaralaštva.

Domaćin smotri za osnovne škole je Osnovna škola Petrijanec, dok je za srednje škole domaćin Elektrostrojarska škola Varaždin. Jučer su u Osnovnoj školi Petrijanec predstavljeni radovi literarnog, novinarskog i radijskog stvaralaštva, a danas su u Novom Marofu održani dramsko-scenski nastupi i to samo u kategoriji pojedinačnih scenskih nastupa, a nastupilo je 18 učenika i 18 mentora iz ukupno 17 osnovnih škola.

- Danas kada naše društvo teži napretku kroz digitalnu tranziciju te u digitalnim tehnologijama vidi osnovu za dobro društvo, istinski mi je drago vidjeti da u našim učenicima još uvijek postoji potreba za izražavanjem kroz govorenje, pisanje, glumu i traženje lijepoga tamo gdje da ne nalazi baš svatko. To je LiDraNo - rekla je ravnateljica OŠ Petrijanec Valerija Paljak.

'Naši mali umjetnici'

Zamjenica župana Silvija Zagorec služebno je otvorila ovogodišnju Smotru LiDraNo 2022. - Nadaleko smo poznati po iznimnim i kvalitetnim obrazovnim institucijama koje redovito ostvaruju odlične rezultate. Njih ostvaruju naši kreativni učenici zajedno sa svojim jednako marljivim mentorima. Tome u prilog govori i ova Smotra koja baštini hrvatski jezik. Učenici su naši mali umjetnici koji potiču stvaralaštvo, a svi njihovi radovi su unikatni i neponovljivi - rekla je Zagorec.

Komentari