'lupinizam'

Foto - Otvorena druga humanitarna izložba Stephana Lupina u Strukovnoj školi Sisak

Objavljeno: 14.12.2023. 09:13

Zadnja izmjena: 14.12.2023. 09:14

Foto: Stephan Lupino

U Strukovnoj školi Sisak otvorena je druga humanitarna izložba varaždinskog umjetnika Stephana Lupina pod nazivom 'Lupinizam'.

Izložba je postavljena u izložbenom prostoru škole s kojom Lupino već ima dugogodišnju suradnju, a na prodaju su dvije fotografije s motivima Dubrovnika i Hvara te pet stiliziranih križeva, poručili su iz škole.

- Naime, svi se sjećate da je 2021. godine Lupino odlučio održati humanitarnu izložbu u našoj školi kako bi pomogao učenicima čiji su domovi stradali u potresu. Mi smo mu na tome i tada bili zahvalni, ali nismo znali da će se ta suradnja nastaviti do danas. Kad budete šetali izložbom vidjet ćete dolje u vitrini fotografije i stilizirane križeve koje su zajedno sa Lupinom napravili našu učenici i koji su ponuđeni na aukciji. Sav prikupljen novac bit će doniran onim učenicima kojima je pomoć potrebna – rekla je jedna od djelatnica prilikom otvaranja izložbe.

Na otvaranje humanitarne izložbe došao je i zamjenik župana Sisačko-moslavačke županije Mihael Jurić.

- Drago nam je da ponovno možemo ugostit proslavljenog umjetnika Lupina u Sisku i možemo omogućiti sugrađanima da uživaju u ovoj umjetnosti koju večeras ovdje možete vidjeti. Pozivam sve da dođu u ovu školu i vide ova prekrasna djela Stephana Lupina -  istaknuo je.

Komentari