u HNK

FOTO Otvorena jubilarna, 20. Smotra glazbenog stvaralaštva djece i mladeži

Objavljeno: 28.03.2018. 16:30

Zadnja izmjena: 28.03.2018. 16:38

Nastupom pjevačkog zbora „Iskrice“ iz Osnovne škole Ante Starčevića iz Lepoglave te pjevačkog zbora Osnovne škole Trnovec u Koncertnoj dvorani HNK-a u Varaždinu otvorena je jubilarna, 20. Smotra glazbenog stvaralaštva djece i mladeži Varaždinske županije.

Ove godine na smotri sudjeluje preko 500 sudionika iz svih osnovnih škola s područja Varaždinske županije koji se natječu u različitim kategorijama, a glavni organizatori  smotre su Glazbena škola u Varaždinu i Varaždinska županija.

Otvorenju su uz veliki broj učenika i nastavnika osnovnih škola prisustvovali i zamjenik župana Tomislav Paljak, pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Miroslav Huđek i ravnatelj varaždinske Glazbene škole Davor Matačić, a dožupan Paljak obratio se prisutnima te pohvalio entuzijazam i trud učenika i mentora.

- Glazbeno stvaralaštvo je duboko ukorijenjeno u našoj županiji koja je oduvijek bila rasadnik mnogih glazbenih virtuoza i stvaraoca te je iznjedrila mnoga velika imena, poput Ruže Pospiš Baldani, Nade Puttar Gold, Jurice Muraja, Lidije Horvat Dunjko i ostalih. Barok i glazba su zaštitni znakovi ovog podneblja, a ovom prigodom želim pohvaliti sve mentore, učenike i učenice na trudu i entuzijazmu kojeg ulažu te postižu odlične rezultate. U današnje digitalno doba, kada mnoga djeca sjede pred računalom i igraju igrice, ima onih koji svoje slobodno vrijeme koriste za vježbanje i sviranje mnogih instrumenata. Obzirom da danas u školama imamo samo jedan sat glazbene kulture, dodatna vježba uz entuzijazam i ljubav prema glazbi svakako je potrebna – rekao je Paljak

Na svečanosti su dodijeljene i zahvalnice zaslužnim osobama koje su svoj trud i angažman uložile u organizaciju svečanosti u proteklih dvadeset godina, a u ime nagrađenih obratio se pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Miroslav Huđek koji je istaknuo kako su stručnost i vrhunsko glazbeno obrazovanje inicijatora ove smotre bili potvrda da se treba krenuti s organizacijom ovakve svečanosti.

 

Komentari