Jubilarni 25. Špancirfest

Foto - Ovogodišnji Špancirfest s više od 200 glazbenih programa, sprema se dobar provod..

Objavljeno: 18.07.2023. 17:45

Zadnja izmjena: 18.07.2023. 18:01

Ovogodišnji jubilarni, 25. Špancirfest donosi više od 200 glazbenih programa na dvije veće i nekoliko manjih pozornica te na ulicama i trgovima cijele povijesne jezgre Varaždina, najavljuju iz Turističke zajednice Grada Varaždina. 

Na PAN pozornici Stari grad posjetitelje očekuje 12 koncerata u 8 dana, na Vili Bedeković powered by Kaufland 3 koncerta, svakog dana će se svirati u Food&Party zoni na Starom gradu, zatim na Trgu Miljenka Stančića, u Kreativnici u Uskoj ulici te glazbenoj kamperici na Korzu. Kada se tome pridoda gotovo 100 svirki Heroja ulica i 40-ak programa u sklopu LOOP Glazbene klinike u Gajevoj ulici, dolazi se do respektabilne brojke glazbenih programa, ističu iz gradske Turističke zajednice.

Na pozornici Vile Bedeković posjetitelje tako očekuju tri koncerta -  18.8. nastupa slovenska atrakcija Perpetuum Jazzile, dan iza Grupa Cambi, poznata po hitu „Zaljubljen“, a ovogodišnje festivalsko izdanje 27.8. zatvorit će se  koncertom „Nothing Else Matters“, koji pripremaju učenici i profesori Glazbene škole u Varaždinu u suradnji s udrugom nuSynergetic.

Na pozornici Vile Bedeković, koja je ujedno i jedina pozornica pod naplatom na ovogodišnjem Špancirfestu, bit će odigrano i šest predstava, koje pripremaju Kerekesh teatar i njihovi gosti. Ulaznice za koncerte i predstave su u prodaji, a mogu se kupiti po cijeni od 10 i 12 eura putem sustava Eventim ili na njihovim službenim prodajnim mjestima, ističu iz Turističke zajednice.

I to nije sve - u Sunset zoni na Trgu Miljenka Stančića, na Kapucinskom trgu u sklopu Špancir burger festivala i u Kreativnici u Uskoj ulici nastupit će brojni poznati Dj-evi, u retro svijet posjetitelje će uvesti Mario Kovač i DElvis real tribute band, a sve će rasplesati dance kraljica 90', Ivana Banfić - I Bee. Tu su i Atraktivan band One Dread, Gypsy Jazz atrakcija iz Mađarske Besh o droM, zatim belgijsko-španjolsko-francusko-talijanski kvartet Rumbaristas te sastav Balkan Zoo.

Na glavnoj PAN pozornici Stari grad stiže i jedan od najvećih rock bandova, Franz Ferdinand iz Škotske, a tu su i Joker Out, TBF, Silente, Buč Kesidi, Neno Belan & Fiumens & Brass Experience, Parni valjak feat. Igor Drvenkar, The Croatian Pink Floyd Show, BluVinil, Fran Vasilić, Cold Snap te Crna kronika. Iz  Turističke zajednice ističu i da  je ulaz na sve te koncerte besplatan.

Komentari