Balet za djecu

Foto - Pinocchio stiže u nedjelju na Veliku scenu varaždinskog HNK

Objavljeno: 15.04.2024. 22:06

Zadnja izmjena: 15.04.2024. 22:06

Širom svijeta poznati drveni lutak Pinocchio ove nedjelje stiže u varaždinsko Hrvatsko narodno kazalište (HNK), na Veliku scenu gdje će se održati premijera te čarobne plesne avanture za djecu u koprodukciji s riječkim HNK, u sklopu konzorcija K-HNK.

Ovaj balet je već druga ovogodišnja koprodukcija s riječkim baletom, a intendantica Senka Bulić podsjeća da je riječki balet oduševio varaždinsku publiku gostovanjem Plamteće vode prošle godine, nakon čega su dogovorili koprodukciju na baletnom diptihu Sad i nikad više, te nastavili suradnju na ovom baletu za djecu.

Koreografiju, koncept i dramaturgiju omiljene priče Carla Collodija potpisuje prvak riječkog Baleta Michele Pastorini. Pinocchija će plesati Thomas Krähenbühl, a starog majstora Gepetta utjelovit će Valentin Chou. Vjerni pratitelji, Zrikavac i Plava vila, bit će Alvaro Olmedo i Ksenija Krutova. Originalnu glazbu potpisuje Marin Butorac, scenografiju i kostimografiju Aleksandra Ana Buković, a svjetlo Kristian Baljarevski. Predstava će se održati u 17 sati, a dio ulaznica je u slobodnoj prodaji, najavljuju iz varaždinskog HNK.
 

Komentari