veliki interes varaždinaca

FOTO Pogledajte kako je bilo na predstavljanju kontroverzne knjige 'Horizonti ateizma' u Medinoj škrinji

Objavljeno: 22.02.2018. 10:14

Zadnja izmjena: 22.02.2018. 10:30

Foto: Viktor Hranić

Knjiga 'Horizonti ateizma', koja je već izazvala medijsku pozornost, konačno je predstavljena i varaždinskoj publici u opuštenom ambijentu Medine škrinje. Autori knjige su sveučilišni profesor Pavel Gregorić i negdašnji dekan Adventističkog teološkog fakulteta u Maruševcu Željko Porobija. Pogledajte kako je bilo.

Knjiga pretresa brojna pitanja suvremenog ateizma – od mogućnosti pomirenja vjere i znanosti do rasprava o etici i smislu života. Dobila je pozitivne recenzije, krenula u prodaju, a u međuvremenu je izazvala i različite reakcije, budući da se bavi temom koja zapravo nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

S obzirom da su obojica već dovoljan dio svog života proveli u knjižnicama i učionicama, svoja predstavljanja knjiga radije održavaju u manje formalnim prostorima pa su tako u Varaždinu dogovorili nastup u popularnoj Medinoj škrinji pri čemu je nimalo nebitan argument da se tamo toči oko 200 vrsta kvalitetnog piva, što je zasigurno išlo ruku pod ruku s diskusijama o spomenutoj problematici.

Brojni okupljeni Varaždinci, zainteresirani za temu, proveli su zako zanimljivo druženje s autorima, ispijajući pivo i postavljajući pitanja uz izražavanje vlastitih stavova i mišljenja o ovim, uvijek gorućim pitanjima.

Komentari