prva u nizu

FOTO Popili smo prijepodnevnu kavu i odslušali izvrstan koncert - a to je tek početak

Objavljeno: 25.02.2017. 12:34

Zadnja izmjena: 25.02.2017. 12:38

Foto: Željko Porobija

Kao što smo jučer najavili, danas je u prostorima HNK Varaždin - u vrlo ugodnoj i opuštenoj atmosferi - održan odličan koncert uz kavu. I to je tek prva matineja u nizu, jer bi se ovakvi koncerti trebali odsad održavati jednom mjesečno.

Atmosfera je bila prilično drugačija od one na koju su navikli ljubitelji klasične glazbe. Namjesto sjedenja u redovima, gledatelji su se raspodijelili oko stolova na kojima su ljubazni poslužitelji servirali toplu i okrjepljujuću kavu. Prostor kluba Europa Medija bio je ispunjen publikom željnom dobre glazbe - i to su i dobili.

Bit će toga još

Nastupala je mlada pjevačica Dora Dučakijević, koja je operu zavoljela još s 4 godine kad je netremice odgledala cjelokupnu Bizetovu Carmen. Na klaviru ju je pratila Ivana Godec Vinceković, a koncertom je moderirala Sofija Cingula.

Iako je subota prijepodne, kako su i organizatori rekli, uobičajeno vrijeme za pripremu ručka, publika je našla vremena i iskrenim aplauzom popratila nastup. Unaprijed se radujemo i svim sljedećim glazbenim matinejama kao jednom ponovno oživljenom sadržaju, na kojemu ćemo upoznati brojne domaće izvođače i poneke goste. I, naravno, uživati i u glazbi i u mirisu i okusu kave. Slike s današnjeg nastupa pogledajte u našoj fotogaleriji.

Komentari