varaždinske toplice

Foto - Premijera 'Čekajući Oresta' uskoro u magičnom ambijentu Aqua Iasae, pripreme u tijeku

Objavljeno: 22.06.2024. 09:08

Zadnja izmjena: 22.06.2024. 09:10

Foto: Lidija Filipović/HNK Varaždin

HNK u Varaždinu u suradnji s Gradom Varaždinske Toplice i Turističkom zajednicom Varaždinske Toplice najavljuje premijeru na fascinantnom arheološkom lokalitetu  Aqua Iasae u Varaždinskim Toplicama najavio je premijeru drame ‘Čekajući Oresta’.  

Tekst je prema motivima Sofoklove Elektre napisala Lada Kaštelan. Premijera je na rasporedu u petak 28. lipnja u 21:30 sati, a u slučaju kiše održat će se na Velikoj sceni HNK Varaždin u 20 sati. Indendantica Senka Bulić istaknula je kako je lokacija savršena za ovu praizvedbu.

- Dvije godine smo s gradonačelnicom Ratković razgovarali o tome kako bi ovaj prostor trebalo prilagoditi dramskom teatru. Baš ovo mjesto ima neku ludu, zanimljivu i snažnu energiju. Prošlost izlazi iz svega. Ta energija baš priziva dramski teatar. Ovo je velika produkcija sa fantastičnim glumcima i sjajnom autorskom ekipom. Mislim da imamo jednu veliku stvar – naglasila je Bulić.

'Oplemenit ćemo lokalitet'

Gradonačelnica Varaždinskih Toplica Dragica Ratković kazala je kako treba maksimalno iskoristiti potencijal arheološkog lokaliteta.

- Ovo je magično mjesto u Varaždinskim Toplicama. Ovako nešto nama treba. Bavimo se zdravstvenim turizmom, a sad ćemo sve to oplemeniti i kulturnim turizmom. Imamo nasljeđe, samo trebamo pokazati kakve se odlike imamo. Intendantica je bila kod nas na jednom koncertu i kad je bila tu, već je u glavi vidjela komad koji bi se baš tu trebao odigrati. Svi su pozvani. Dođite u Varaždinske Toplice na jednu prekrasnu antičku dramu – pozvala je.

Komentari