RezervArt

Foto - Kreativci iz Elektrostrojarske škole sudjelovali na RezervArt-u

Objavljeno: 18.10.2022. 20:35

Zadnja izmjena: 18.10.2022. 20:51

Foto: Iva Habulan Šavor

Likovne kolonije koje su u Rezervartu već postale tjedna praksa ugostile su ovaj utorak Elekrostrojarsku školu, konkretno kreativce koji su se okušali u četiri discipline, keramiku, glinu, drvo i željezo. 

Keramičku radionicu vodila je Tajana Berga, gdje su se djeca okušala u lončarskom kolu, te oblikovanju i kombiniranju raznih vrsta glina. Kod Lovre Vujnovca radilo se u drvu, osnovne vrste drva, obrada drva, oblikovanje i finalna obrada. 

Paula Banić kao voditeljica projekta provela je učenike kroz kompleks RezervArta, pokazala razne radione, razgovarala s učenicima o njihovom  daljnjem školovanju, ambicijama i odabiru fakulteta.

- Radionicu željeza imamo u dva djela, učenike koji više sudjeluju jer su završili “sigurnost na radu”, i učenike koje zanima obrada metala u malo jednostavnijim uvjetima. Pratili su rezanje s plazmom, brušenje, priprema posla i priprema alata za napraviti predmet koji žele, dobili su čekiće i oblikovali metalno lišće za željezni cvijet koji smo na kraju poklonili profesorici. Najdraži dio i njima i meni je onih par sekundi kad iz neprepoznatljivih elemenata prepoznaju oblik koji ćemo na kraju napraviti, gdje ubrzo shvate da mnogi neće prepoznati njihovu ideju u početku, ali završni proizvod pruži zadovoljstvo vraćanja materijalu i putu koji su odabrali, dodaoje Nikola Vudrag. 

Komentari