FOTO Stephan Lupino: Moj tropski Božić s tajlandskim 'domorocima'

Objavljeno: 26.12.2015. 12:03

Zadnja izmjena: 22.02.2016. 13:00

Nakon što je nedavno otvorio veliku izložbu u zagrebačkom Lisinskom te završio skulpturu „Agonija anđela“, Varaždinac svjetskog glasa Stephan Lupino uputio se na kraći odmor u jugoistočnu Aziju, svoju oazu mira na Tajlandu, grad tropske klime Phuket.

Premda je glavna religija u Tajlandu budizam te se Božić formalno ne slavi, stanovnici Phuketa, njegovi susjedi koje od milja zove "domorocima", Lupinu su iz gostoprimstva pripremili domaće specijalitete koji, kao što se vidi na fotografijama koje smo primili, izgledaju prilično neobično.

- Ljudi me ovdje vole i jako su gostoljubivi pa smo malo proslavili, a njihova hrana mi jako odgovara jer je zdrava, bez kolesterola. Inače, ovdje se sad pred Novu godinu slavi svaki dan, a ja odmaram, treniram, crtam i pripremam projekte za sljedeću godinu - kaže Lupino. Inače, tajlandska kuhinja jedna je od najpoznatijih na svijetu.

I svinjetina i govedina česte su namirnice na Tajlandu, ali tu, osim još piletine, spadaju i riba, plodovi mora, raznoliko voće i povrće, kokosovo mlijeko, curry, rezanci, riža... Phuket je najveći tajlandski otok, prepun pješćanih plaža i bujnog tropskog raslinja, zbog toga i idealan za odmor.

- Svim Varaždincima želim sretan Božić, sa šest sati "zakašnjenja", vremenske razlike – poručuje Lupino, a o skulpturi koju je uoči odlaska završio kaže da, nasuprot trenutnom „rajskom ambijentu“ gdje se sada nalazi, pripada „tamnoj strani lupinizma“.

- Bio sam inspiriran biblijskom pobunom jedne trećine anđela. Tijelo je zbog toga prikazano u agoniji, deformirano je, krvari iz usta i prsa... – kaže poznati umjetnik o svom novom djelu. Kako, pak, izgleda spomenuta skulptura i njegov Božić na Tajlandu pogledajte u našoj galeriji fotografija:

Komentari