mladi talenti

Foto - U Glazbenoj školi održan koncert polaznika masterclassa Dunje Vejzović

Objavljeno: 30.08.2022. 09:06

Zadnja izmjena: 30.08.2022. 09:06

Ove godine mlade je talente ugostila Glazbena škola u Varaždinu gdje su se na pozornici Velike koncertne dvorane u Varaždinu predstavili talentirani mladi glazbenici uz počasnog gosta Hans-Georg Wimmera iz Njemačke pod palicom maestra Matije Fortune uz Orkestar mladih glazbenika.

Bila je to rijetka prilika u kojoj je varaždinska publika mogla uživati u pravom malom glazbenom spektaklu prepunom mladih talenata, bilo da je riječ o polaznicima opernog masterclassa ili o glazbenicima unutar orkestra OMG.

Kroz birani repertoar najljepših opernih, publiku su svojim glazbeno-scenskim izvedbama poveli polaznici majstorskog kursa operne interpretacije primadone Dunje Vejzović, koja je ponovno pokazala pedagoški talent te je zahvaljujući svojem neprocjenjivom iskustvu uspjela prepoznati i odabrati najbolju edukativnu metodu za svakog pojedinog pjevača, od onih najmlađih do onih iskusnijih.

Inače, slavna hrvatska operna diva Dunja Vejzović već dugi niz godina održava svoj majstorski kurs na Rabu. Velika je zadaća za glazbenog pedagoga u kratkom roku prepoznati i odabrati najbolju edukativnu metodu za pojedinog pjevača, svaki od njih je poseban i predstavlja svijet za sebe. 

Komentari