Evo detalja

Foto - U varaždinskoj knjižnici otvorena humanitarna izložba više od 50 likovnih radova

Objavljeno: 09.11.2023. 11:59

Zadnja izmjena: 09.11.2023. 11:59

U Gradskoj knjižnici i čitaonici 'Metel Ožegović' službeno je otvorena humanitarna prodajna izložba radova nastalih na prvoj Likovnoj koloniji 'Varaždinski Purgar' koja se održala početkom rujna ispred dvorca Stari grad.

Riječ je o više od 50 likovnih radova koje su autori poklonili organizatorima, Varaždinskoj građanskoj gardi, u humanitarne svrhe.

- Svi znamo da su Purgari naše nematerijalno kulturno dobro, no važno je istaknuti da oni u svim prilikama pokazuju veliku humanitarnu notu. Održao sam sastanak s direktorima gradskih tvrtki i skrenuo im pozornost na ovu izložbu te vjerujem da će se pokazati njihova društvena odgovornost i da će ova djela ovdje izložena biti brzo rasprodana - rekao je gradonačelnik Neven Bosilj na otvorenju izložbe.

Izloženi radovi namijenjeni su za prodaju po cijenama od 100, 200 i 300 eura, a njihovu su vrijednost procijenili djelatnici Gradskog muzeja Varaždin. Organizatori projekta, udruga Varaždinska građanska garda, prikupljena sredstva od radova i sponzora utrošit će za dobavu i postavljanje igrala za djecu s invaliditetom koje će, u suradnji s Gradom Varaždinom i stručnim službama, biti postavljeno na dječjem igralištu.

Varaždinska građanska garda poziva sve zainteresirane građane, kao i pravne osobe, da razgledaju izložbu u Gradskoj knjižnici i čitaonici sve do 15. prosinca, gdje ujedno mogu dobiti informacije o donatorskoj kupovini radova.

Komentari