Kreativne sinergije

FOTO: U Herzerici naučili kako koristiti sredstva na europskoj razini i koje se suradnje nude u području kulture

Objavljeno: 29.08.2019. 12:06

Zadnja izmjena: 29.08.2019. 12:21

Danas se u okviru Špancirfesta, u palači Herzer održala zajednička aktivnost pod nazivom "Kreativne sinergije" koju su organizirali Desk Kreativne Europe iz Austrije, Hrvatske i Slovenije u suradnji s gradom Varaždinom i Turističkom zajednicom Varaždin.

Gosti predavači došli su iz Austrije, Hrvatske i Slovenije te su prisutnima predstavili projekte koji su podržani iz programa Kreativna Europa i podijelili iskustvo razrade, prijave i provedbe projekta. Sudionici su tako imali priliku upoznati se s primjerima dobrih praksi kroz materijale i video projekcije.

Dogradonačelnica Sandra Malenica izrazila je zadovoljstvo što se radionica održala za vrijeme Španicrfesta te istaknula kako se nada da će ovaj događaj izroditi još neke druge zanimljive projekte.

- Drago mi je da sve više ljudi prepoznaje Špancirfest, ne samo kao mjesto druženja i zabave, nego i kao mjesto učenja. Danas smo u Varaždinu ugostili Ministarstvo kulture i Desk kreativne Europe kako bismo zapravo razmjenili iskustva. Kreativnost i kulturne kreativne industrije su nešto na što ćemo definitno staviti naglasak - rekla je dogradonačelnica.

Komentari