Grad Varaždin

Foto - U HNK Varaždin održan je 3. Zuberfest, evo kako je bilo

Objavljeno: 05.11.2023. 10:46

Zadnja izmjena: 05.11.2023. 10:46

Foto: Grad Varaždin

Festival zborskog pjevanja 3. Zuberfest otvoren je u subotu u Hrvatskom narodnom kazalištu u Varaždinu pod pokroviteljstvom Grada Varaždina i u organizaciji zbora Kapela Paulina Warasdin. Festival je posvećen velikom varaždinskom glazbenom pedagogu, dirigentu i glazbeniku Marijanu Zuberu.

Otvarajući festival, gradonačelnik Grada Varaždina Neven Bosilj istaknuo je da je upravo zbog djelovanja ljudi poput Marijana Zubera, koji je bio među osnivačima Varaždinskih baroknih večeri i organizatorima brojnih glazbenih događanja, grad Varaždin nedavno dobio prestižnu titulu UNESCO-vog grada glazbe.

Festivalu je nazočila i obitelj Marijana Zubera a publici se obratio i gradonačelnik Grada Lepoglava Marijan Škvarić koji je najavio postavljanje spomen ploče na rodnoj kući Marijana Zubera u Lepoglavi u prosincu ove godine. Na ovogodišnjem Zuberfestu uz Kapelu Paulinu Warasdin koja nastupa pod ravnanjem Zdenka Kuščera, u programu su Mješoviti pjevački zbor Podravina, Pjevački zbor „Josip Vrhovski“ iz Nedelišća, Mješoviti pjevački zbor INA i Akademski muški zbor FER-a.

Komentari