MULTIFUNKCIONALNA DVORANA

Foto - Bili smo u Ludbregu na svečanom otvorenju nove multifunkcionalne dvorane

U Ludbregu je svečano otvorena nova multifunkcionalna dvorana. Riječ je projektu u koji je Grad Ludbreg uložio oko 9 milijuna kuna.
Objavljeno: 09.10.2022. 19:06

Zadnja izmjena: 10.10.2022. 08:22

U Ludbregu je sinoć svečano otvorena nova multifunkcionalna dvorana. Riječ je projektu u koji je Grad Ludbreg uložio oko 9 milijuna kuna.

Dvorana je nešto manja nego bivša, tako je broj sjedala smanjen na ispod 300, a pristupačna je i za osobe s invaliditetom. Osuvremenjen je zvučni dio, preuređena je i modernizirana pozornica, a odrađena je i energetska obnova cijele zgrade. Uređene su i popratne dvorane, kao ona za vježbanje puhačkog orkestra i zbora, te prostorije za sjednice Gradskog vijeća. 

Gradonačelnik Ludbrega Dubravko Bilić, prilikom svečanog otvorenja podsjetio je kako se ovaj projekt dugo pripremao, te kako su svi bili svjesni da je velikoj dvorani prošao vijek trajanja. 

- Kako se nisu pronalazili pravi natječaji tako smo malo čekali, ali u jednom trenutku smo odlučili da vlastitim sredstvima, pa kreditom od HABOR-a, pomoći Ministarstva kulture i evo danas smo dočekali da Ludbreg ima primjerenu multimedijalnu dvoranu koja će služiti za glazbena događanja, kazališne predstave, kino koje ćemo ponovo pokrenuti i sl. Dakle, jedan suvremeni centar za kulturna i medijska događanja kojega će u budućnosti voditi Centar za kulturu, dodao je Bilić.

Ravnatelj Centra za kulturu i informiranje „Dragutin novak“ Branko Dijanošić naglasio je kako ovako obnovljena dvorana daje novi život gradu Ludbregu. U dvorani je također ugrađena i potpuno nova i moderna digitalizirana oprema što će doprinijeti sasvim drugačijem ugođaju za izvođače i gledatelje.

Komentari