Otvorena izložba

Foto - U Prvoj gimnaziji otvorena izložba o tome kako su nekad učenici stjecali znanje

Objavljeno: 26.09.2023. 19:57

Zadnja izmjena: 26.09.2023. 20:03

U prostorima Prve Gimnazije Varaždin danas je otvorena izložba o kulturno-povijesnoj ostavštini Varaždinske Gimnazije u organizaciji profesora Siniše Horvata, profesorica Jasminke Horvatić Bedenik i Marinele Marčetić i uz stručno vođenje Spomenke Težak iz Gradskog muzeja Varaždin, izvijestili su iz Varaždinske županije. 

Otvorenju izložbe je nazočio i župan Varaždinske županije Anđelko Stričak, koji je istaknuo da se ta izložba može sažeti u dvije riječi - evociranje uspomena.

- Ove godine imamo puno različitih obljetnica, naime jučer smo promocijom prigodne poštanske marke obilježili 150 godina HNK u Varaždinu, obilježavamo i 500 godina od izgradnje Gradske vijećnice, a spomenuo bih i prošlogodišnje izdavanje poštanske marke posvećene varaždinskom klipiču. Neki se pitaju kakvu poveznicu imaju klipič i kazalište, a jedno i drugo vezano je uz Varaždin. Sve te stvari imaju svoju draž i toplinu - rekao je župan.

Dodao je da se u Prvu Gimnaziju Varaždin kontinuirano ulaže, od obnove uličnog dijela fasade starog dijela škole, obnove sjevernog i zapadnog pročelja zgrade, a radi se i na obnovi i sanaciji dijela krovišta starog dijela škole.

Izložba će biti otvorena svakim radnim danom od 8 do 13,30 sati, do 20. listopada, navodi se u priopćenju.

Komentari