pogledajte

Foto - U RezervArt-u otvorena izložba osječkog umjetnika 'Design or Die'

Objavljeno: 20.11.2021. 13:43

Zadnja izmjena: 20.11.2021. 13:43

Foto: Luka Šalamun

U ReervArt-u je danas održano otvorenje izložbe osječkog umjetnika i dizajnera Marina Balaića pod nazivom "Design or Die".

Kako navodi umjetnik, izložba "Design or die" pokazuje kako u Balaićevim dizajnerskim rješenjima postoji naglašena svijest o dizajnu kao bitnom komunikacijskom alatu. Tome doprinosi činjenica da je dizajn svuda oko nas. Za razliku od klasičnih umjetničkih djela - čije izlaganje uglavnom ovisi o institucionalnim izlagačkim prostorima - plakati, reklame, novine i časopisi, knjige ili sučelja internetskih stranica svakodnevno (pre)oblikuju našu perceptivnu svijest. Balaiću su, kako navodi, u oblikovanju iznimno bitni kriteriji dobroga dizajna poput estetičnosti, jednostavnosti, razrađenosti i sklonosti minimalizmu. 

Marin Balaić rođen je 1980. u Osijeku. Diplomirao je grafički dizajn na Studiju dizajna u Zagrebu, a nakon završetka studija počinje profesionalno djelovati u dizajn studiju Mit, u Osijeku. U suradnji s kolegama pokreće niz međunarodno nagrađivanih projekata u područjima dizajna, oglašavanja i društvene odgovornosti.

Komentari