„Genesis suitu“

FOTO Učenici Glazbene škole otišli u Ravensburg gdje će održati veliki koncert inspiriran pjesmama The Genesis

Objavljeno: 03.04.2018. 09:18

Zadnja izmjena: 03.04.2018. 09:23

Rano jutros, učenici i profesori varaždinske Glazbene škole otputovali su u Ravensburg, gdje će sa svojim kolegama iz tamošnje glazbene škole u subotu održati veliki koncert i zajedničkim snagama izvesti „Genesis suitu“ britanskog skladatelja Tolge Kashifa. 

Glazbena škola u varaždinskom gradu prijatelju Ravensburgu već nekoliko godina organizira u travnju Classic kamp na kojem sudjeluju i učenici varaždinske škole koja ove godine slavi 190. godina postojanja, a ta je suradnja iznjedrila i zajednički glazbeni projekt koji će biti najprije predstavljen u subotu publici u Ravensburgu, a tjedan dana kasnije, 14. travnja i na varaždinskom Korzu.

Put Njemačke u dva autobusa krenuli su danas članovi Mješovitog zbora Glazbene škole, njih 60, te dio gudačkog i puhačkog orkestra. Učenici će tako svoje praznike iskoristiti radno za stjecanje novih znanja i prijateljstva, a već sutra ujutro očekuju ih probe kako bi sve bilo spremno za subotnji koncert.

 - Kompozicija koju će izvesti naši i učenici iz Ravensburga grandiozno je djelo skladatelja mlađe generacije koji je toliko bio impresioniran pjesmama grupe The Genesis da je skladao suitu za simfonijski orkestar i zbor. Suita je višestavačno djelo, a svi stavci su imena pjesama grupe. Prekrasno je to djelo, iznimno prigodno za mlade, te odlično orkestrirano. Ipak, interpretacija ove suite je iznimno zahtjevna, no riječ je o motivirajućoj i lijepoj glazbi pa su naši učenici zdušno krenuli u pripreme za izvođenje djela. Veseli nas što su visoko postavljeni ciljevi još više motivirali naše učenike, a vjerujem da će publika biti zadovoljna kako u Ravensburgu tako i našem Varaždinu - naglasio je Davor Matačić, ravnatelj Glazbene škole u Varaždinu

 

 

Komentari