ERASMUS+ PROGRAM

Foto - Učenici Glazbene škole u Varaždinu nastupali na božićnom koncertu u Španjolskoj

Objavljeno: 30.12.2023. 09:17

Zadnja izmjena: 30.12.2023. 09:20

Foto: Glazbena škola Varaždin

Ovog mjeseca 12 učenika viših razreda srednje Glazbene škole u Varaždinu u pratnji 2 nastavnice boravilo je na mobilnosti u Barceloni u okviru realizacije Erasmus+ projekta.

Učenici su tijekom svog boravka u Španjolskoj bili u mogućnosti upoznati i sudjelovati u radu glazbene škole IEA Oriol Martorell. Kako je ravnatelj Davor Matačić istaknuo:

- Ovog puta, želja nam je bila da projektom stavimo poseban naglasak na izvedbenu aktivnost učenika. Stoga su aktivnosti učenika, uz redovito pohađanje nastave, uključivale i aktivnosti koje uključuju pripreme za koncert, odlazak na komornu nastavu, produkcije, sekcijske probe, generalne probe i u konačnici sudjelovanje na koncertu. A upravo je njihovo sudjelovanje na završnom, božićnom koncertu - El Concert Participatiu, pokazalo da nas glazba doista sve ujedinjuje, kako govori i sam naziv našeg projekta.

Posljednjeg dana mobilnost, učenici su imali priliku sudjelovati na tradicionalnom koncertu, El Concert Participatiu, na kojem svake godine uz učenike i nastavnike glazbene škole IEA Oriol Martorell sudjeluju i alumni škole, ali i roditelji učenika, doprinoseći tako posebnom ugođaju.

Komentari