glazbena škola varaždin

Foto - Učenici Glazbene škole u Varaždinu nastupili u Ravensburgu

Objavljeno: 24.04.2022. 11:46

Zadnja izmjena: 24.04.2022. 11:46

Učenici Glazbene škole u Varaždinu su zajedno s kolegama iz glazbene škole prijateljskog grada Ravensburga održali koncert u tamošnjoj Evangelističkoj crkvi.

Nakon što su se posljednjih mjeseci pripremali u svojim gradovima, mladi su glazbenici proteklih nekoliko dana zajedno uvježbavali izvedbu djela "The Queen Symphony" britanskog skladatelja Tolge Kashifa. Evangelističkom crkvom u srcu Ravensburga, varaždinskog grada prijatelja, odzvanjali su zvuci obrada pjesama grupe The Queen - Radio Gaga, The Show Must Go On, Love Of My Life, Another One Bites The Dust, Killer Queen, We Are The Champions, Bohemian Rhapsody, Who Wants To Live Forever i drugih, koje su izveli učenici glazbenih škola Ravensburga i Varaždina.

- Predivna je atmosfera ovih dana vladala tijekom priprema u Ravensburgu, učenici su sklapali nova prijateljstva, a ovaj koncert potvrda je kako, kada je riječ o glazbi i suradnji koja je uistinu divna, ni kilometri udaljenosti ne predstavljaju nikakav problem. Kompozicija koju su učenici izveli iznimno je zahtjevna i bila bi izazov i za profesionalne glazbenike, tako da smo još ponosniji što je došlo do realizacije još jednog uspješnog glazbenog projekta koji je itekako učvrstio prijateljske odnose i povezanost naših glazbenih škola - rekao je ravnatelj Glazbene škole Davor Matačić.

Na glavnom varaždinskom trgu 18. lipnja učenici će zajedno izvesti The Queen Symphony. Bit će to spektakl uz rasvjetu tijekom kojeg će publika moći uživati u interpretaciji mladih glazbenika iz prijateljskih gradova.

Komentari