den haag

Foto - Učenici Glazbene škole Varaždin održali koncert u Nizozemskoj

Objavljeno: 24.03.2022. 11:01

Zadnja izmjena: 24.03.2022. 11:01

Učenici Glazbene škole u Varaždinu i School for Young Talent koja djeluje u sklopu institucije "Royal Conservatoire The Hague" u Nizozemskoj održali su koncert u kulturnom središtu Haaga, koncertnoj dvorani In Het Koorenhuis.

Koncert je održan u organizaciji Veleposlanstva Republike Hrvatske u Kraljevini Nizozemskoj, a bili su prisutni predstavnici visokog diplomatskog zbora iz Ukrajine, Grčke, Gruzije, Belgije, Ujedinjenog Kraljevstva, Švedske, Rumunjske i Kosova, kao i gradonačelnik grada Varaždina Neven Bosilj.

Učenici su tokom svog boravka u Nizozemskoj bili u mogućnosti upoznati i sudjelovati u radu School for Young Talent te su tako stekli priliku upoznati se i s nizozemskim obrazovnim sustavom. Na radnom sastanku ravnatelj Glazbene škole u Varaždinu Davor Matačić i gradonačelnik grada Varaždina Neven Bosilj susreli su se sa veleposlanicom Republike Hrvatske u Kraljevini Nizozemskoj Dubravkom Plejić Marković i sa Tihom Dabac Golubić, prvom tajnicom Veleposlanstva Republike Hrvatske u Kraljevini Nizozemskoj gdje su razgovarali o uspostavljanju čvršćih veza Škole i Veleposlanstva, kao i mogućoj suradnji na projektima u skoroj budućnosti.

Komentari