francuska kultura

Foto - Učenici i nastavnici Glazbene škole obilježili koncertom dan Frankofonije

Objavljeno: 21.03.2024. 17:37

Zadnja izmjena: 21.03.2024. 17:37

Na Međunarodni dan Frankofonije, učenici predškolskih programa, osnovnoškolci i srednjoškolci te nastavnici Glazbene škole u Varaždinu jučer su održali koncert pod nazivom 'Glazbeni talenti za Frankofoniju' ('Les talents musicaux pour la Francophonie') na kojem su izvođena djela francuskih skladatelja. 

 Za varaždinsku glazbenu školu, koja njeguje prijateljstvo s Francuskim Institutom u RH i eminentnim pariškim sveučilištem Sorbonne još od 2014. godine, uključivanje u tu manifestaciju od iznimnog je značaja, istaknuli su iz te škole.  Učenici i nastavnici Glazbene škole dobili su tako priliku predstaviti se pred visokim predstavnicima Veleposlanstva Francuske u Republici Hrvatskoj, a nazočna je bila i zamjenicom župana Silvija Zagorec.

Ravnatelj Glazbene škole Davor Matačić kazao je da su francuski kompozitori ostavili neizbrisiv i izrazito prepoznatljiv trag u razvoju klasične glazbe ta kako je za Školu iznimno važno uključivanje u ovakve projekte i kako je ova međusobna suradnja jamac poštivanja i suradnje u bližoj i daljnjoj budućnosti Europe.

Komentari