40-ak glazbenika

Foto - Učenici i nastavnici Glazbene škole oduševili posljednjeg dana Špancirfesta

Objavljeno: 28.08.2023. 11:52

Zadnja izmjena: 28.08.2023. 11:55

Posljednjeg dana Špancirfesta učenici i nastavnici Glazbene škole u Varaždinu oduševili su prisutnu publiku na festivalskoj pozornici Vile Bedeković.

Neki od najvećih rock hitova Metallice, Nirvane, Pearl Jama, Red Hot Chilli Peppers i Guns 'n' Roses odzvanjali su Varaždinom u obradi i aranžmanima nastavnika Glazbene škole u Varaždinu Marka Prepelića. Projekt koji je započet idejom koja se slučajno rodila u razgovoru ravnatelja Glazbene škole u Varaždinu Davora Matačića sa njegovim dugogodišnjim prijateljem, rezultirao je koncertom na kojem ovacija publike nije nedostajalo.

Kao solisti orkestru su se na pozornici pridružili Neven Stipčić, Martina Friščić, Zack Dust i učenice varaždinske Glazbene škole, Lucija Pavlović i Dora Pretković, koji su svaki svojom izvedbom dali poseban pečat ovom koncertu te su pokazali koliko prostora ima čak i u rock skladbama kada se stave u okvire ovakvog, klasičnog pristupa.

- Orkestar u sastavu od 40-ak glazbenika, među kojima je i velik broj učenika, počeo je sa probama još za vrijeme školskih praznika, a atmosfera koja je vladala na probama zaista je pokazala kako se svi uključeni u ovaj projekt vesele svakom novom izazovu koji je bio stavljen pred njih. Upravo su nam ovakvi koncerti poticaj za budućnost, a vjerujem kako ovo sigurno nije bio posljednji put da ste imali prilike čuti ove divne, mlade ljude - rekao je ravnatelj Glazbene škole u Varaždinu Davor Matačić.

Komentari