u glazbenoj školi

FOTO Mladi varaždinski violinisti na masterclassu s poznatim ruskim glazbenim pedagogom Abramyanom

Objavljeno: 22.06.2018. 14:03

Zadnja izmjena: 22.06.2018. 14:36

Dok njihovi školski kolege odmaraju u prvom tjednu ljetnih praznika, učenici varaždinske Glazbene škole u klasi violinista iskoristili su slobodne dane za stjecanje novih znanja i to na masterclassu s poznatim ruskim glazbenim pedagogom, voditeljem odjela za violinu na Centralnoj muzičkoj školi pri konzervatoriju Peter Iljič Čajkovski u Moskvi Victorom Abramyanom.

Gost iz moskovske škole u kojoj se obrazuju najbolji mladi glazbenici iz cijele Rusije u Varaždin je stigao na poziv Glazbene škole i obitelji Bobić i tijekom četiri dana radio s djecom upoznajući ih s novim tajnama njihovog najdražeg instrumenta.

- Privilegija nam je i čast što smo imali prigodu ugostiti u našoj školi prof. Abramyana. I varaždinska Glazbena škola ima jednu učenicu koja je završila Centralnu muzičku školu u Rusiji, a to je naša pijanistica Dubravka Vukalović Vlahek. Divno je da su naši učenici imali prigodu raditi s profesorom, što je za njih neprocjenjivo. Drago nam je da im to možemo omogućiti, a dolazak našeg gosta iz Rusije je i pohvala Glazbenoj školi i našim profesorima, jer odabrao je upravo Varaždin, a ne druge škole - rekao je Davor Matačić, ravnatelj Glazbene škole u Varaždinu.

Zapažene rezultate na natjecanjima, postižu violinisti koji su već s četiri godine počeli ulaziti u svijet violine i glazbe, a što su naučili mali violinisti kao i srednjoškolci-violinisti od ruskog gosta pokazat će sutra u 12 sati na koncertu u lapidariju varaždinskog Starog grada.

Masterclass  u Glazbenoj školi nije donio samo nova iskustva najmlađim violinistima, već i njihovim profesorima.

- Raditi s takvim velikim profesorom velika je čast i iskustvo meni kao pedagogu. Ponosna sam jer je profesor čak za neke učenike rekao da bi ih rado uzeo u svoju klasu u školu u Rusiju što je meni kao pedagogu velika pohvala. Profesor Abramyan radi u Varaždinu i s našim srednjoškolcima-violinistima, prenoseći i njima drugačiji način rada nego što mi radimo s njima. Ovaj masterclass je i nastavak Dana Josipa Klime koje smo organizirali na Glazbenoj školi u proljeće i neizmjerno sam sretna što su ovo prilike da pokažemo potencijal svih naših učenika, koji osvajaju brojne nagrade - naglasila je profesorica violine na Glazbenoj školi u Varaždinu Lidija Bobić

 

Komentari