zanimljiva djela

Foto - Umjetnik Prikratki otvorio svoju prvu izložbu u Varaždinu u teretani Gibi-gib

Ovaj umjetnik stvara skulpture i kompozicije izrađene od starih čekića, kliješta, "šrafincigera" i drugih alata, metalnih, drvenih i kovanih predmeta pa čak i rabljenih autodijelova...
Objavljeno: 01.12.2023. 19:01

Zadnja izmjena: 01.12.2023. 19:01

Foto: Boris Matijašec

Varaždinski umjetnik Miroslav Prikratki predstavio je danas svoja djela na izložbi u poznatoj teretani Gibi gib u Varaždinu s početkom u 17 sati.

Naime, djela ovog umjetnika izrađena su od starog alata te starog otpadnog željeza, prilikom čega su dobili potpuno novi oblik i namjenu. Inače, u poznatom osebujnom ateljeu u Padovčevoj ulici u Varaždinu, u samom centru grada, ovaj umjetnik stvara skulpture i kompozicije izrađene od starih čekića, kliješta, "šrafincigera" i drugih alata, metalnih, drvenih i kovanih predmeta pa čak i rabljenih autodijelova.

- Ovaj varaždinski obrtnik spojio je obrt s umjetnošću te je napravio impresivna umjetnička djela što svi naši gosti mogu vidjeti kada prošeću Padovčevom ulicom. U ovom specifičnom prostoru gdje se povezuju sport i umjetnosti to je izložba koja će ga obogatiti te će svakome biti interesantno pogledati ove izloške. Radi se o pravom autohtonom Varaždincu i žao mi je što tek sada izlaže u našem gradu te se nadam da će sljedeća izložba također biti u Varaždinu u još većem obujmu - rekao je prilikom otvorenja gradonačelnik Neven Bosilj.

Komentari