FOTO: Za Maruševčane je proslava blagdana Čiselske nedele više od običaja

Objavljeno: 04.10.2015. 18:23

Zadnja izmjena: 24.02.2016. 13:34

Foto: Siniša Sović

Proslava blagdana Blažene Djevice Marije od Krunice ili Čiselska nedela ponosi se stoljetnom tradicijom u maruševečkom kraju. Ove su godine Kuburaška udruga "Maruševec" i Općina Maruševec tim povodom organizirale bogat program u sklopu kojeg se održava i 4. sajam zasnovan na lokalnoj tradiciji...

Dok su u subotnjem programu sudjelovali glumački ansambli sekcije udruga žena iz Vidovca i Svetog Đurđa, KUD-a Cestica, te Priločka amaterska scena nakon koje se predstavio i domaći KUD „Klaruš“, nedjeljna događanja počela su pucanjem iz starih kubura.

Nakon svečanog otvaranja sajma, mjestom su u mimohodu prošli maruševečki kuburaši i njihovi gosti. Svoj dio nastupa nastavili su nakon pauze radi sv. mise u župnoj crkvi sv. Jurja, a potom su se posjetiteljima predstavili članovi KUD-a Klaruš i Trakošćanski streličari.

Sva ljepota tradicije ne bi bila „ono pravo“ da Maruševčani svojim gostima nisu spremili bogatu ugostiteljsku ponudu i različitu razonodu za najmlađe posjetitelje koji su između ostalog mogli jahati na konjićima.

Kako je to sve skupa danas izgledalo pogledajte u našoj galeriji fotografija:

Komentari