umjetnost na nivou

FOTO Započela je Obnova Dvobojem i Na nišanu! - 16. Dani performansa u Varaždinu

Objavljeno: 08.06.2017. 20:29

Zadnja izmjena: 08.06.2017. 20:32

Foto: Jelena Pintar

Danas je u Uskoj ulici pred brojnim okupljenim započeo program 16. Dana performansa pod nazivom OBNOVA! kompjuterskom interaktivnom instalacijom "Dvoboj" i performansom "Na nišanu" Kristine Marić.

Svečano otvorenje svojim su govorom održali Ivan Mesek, multimedijalni umjetnik, kustos Dana performansa Branko Franceschi te Kristina Marić koja je ovom prilikom pozvala sve prisutne da sudjeluju u njenom performansu.

Kristina Marić, multimedijalna je i nagrađivana umjetnica iz Đakova koja aktivno izlaže na izložbama i festivalima u Hrvatskoj i inozemstvu. "Dvoboj" je njezin diplomski rad koji uključuje lik same autorice te rekvizit-pištolj. Danas su varaždinski posjetitelji tako imali prilike biti 'upucani' što su brojni posjetitelji s užitkom i učinili. Sudeći prema reakcijama, svi su bili oduševljeni.

Nakon nastupa Kristine Marić slijedi izložba Miriam Simun (NY) pod nazivom "Nisam trebala ubiti kako bih preživjela", a nakon toga slijedi koncert Mr.Lee i IvaneSky u bivšoj sinagogi s kojim završava otvorenje. 

 

Komentari