“Gibanja“ varaždinske slikarice Koraljke Rajn na izložbi u Zagrebu

Objavljeno: 17.04.2015. 09:30

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:18

Foto: Koraljka Rajn

Zagrebačkoj kulturnoj javnosti svojom izložbom “Gibanja“ koja je postavljena u Galeriji “Sunce“ (Av. Marina Držića 1)od četvrtka se predstavlja varaždinska umjetnica Koraljka Rajn...

Koraljka Rajn rođena je 1968. godine u Varaždinu. Prvi konkretni „sudar“ s likovnošću događa se još u varaždinskoj gimnaziji, gdje unutar likovne sekcije, koju tada vodi profesorica i akademska slikarica Vera Kuntner, stiče osnovna likovna iskustva i poticaje. Ipak, može se reći da je njezino likovno stvaralaštvo obilježeno autodidaktičnim istraživanjima.

Dugi niz godina radi u srednjoj vrtlarskoj školi “Arboretum Opeka” u Vinici, a kasnije se samostalno bavi hortikulturom kroz krajobrazno projektiranje i izvedbu vrtova i parkova.

Slikarstvom je ozbiljnije zaokupljena od 2006. godine, kada motive za svoj rad pronalazi u krajolicima varaždinskog podravlja, zagorskih brežuljaka i parkovnih vizura. Pritom se najčešće izražava u tehnici ulja na platnu i medijapanu.

Od 2011. godine počinje se baviti oslikavanjem svile u domeni primijenjene umjetnosti, a kao sasvim usputni rezultat toga rada nastaje ciklus otisaka svile na papiru. Radi se, zapravo o akvarelnim grafikama - monotipijama, koje zatim postaju primarno ishodište slikaričinog ineresa i njena glavna stvaralačka preokupacija.

Članica je LUV-a (Likovne udruge Varaždin) i LUČ-a (Likovne udruge Čakovec).

Komentari