Glazba Davora Bobića nagrađena na 25. susretu lutkara i lutkarskih kazališta Hrvatske

Piše: J.N./eVz

Objavljeno: 06.06.2015. 20:18

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:18

Foto: Arhiva eVž

Glazba varaždinskog skladatelja i direktora Baroknih večeri Davora Bobića proglašena je najboljom na  25. susretu lutkara i lutkarskih kazališta Hrvatske koji je u Osijeku održan od 1. do 3. lipnja...

 Na susretu se okupio oko 300 uglednih gostiju iz zemlje i inozemstva, a završen je svečanom dodjelom nagrada u brojnim kategorijama.

Dječje kazalište Branka Mihaljevića apsolutno je trijumfiralo na jublarnom izdanju festivala osvojivši čak 9 nagrada u različitim kategorijama za dvije predstave – Devetu ovčicu i koprodukcijsku predstavu s Dječjom i lutkarskom scenom HNK Varaždin i Osječkim ljetom kulture 2014. - Romeo i Giulietta.

Stručni ocjenjivački sud nakon odgledanih predstava dodijelili su nagradu za najbolju scenografiju Ivanu Dujiću za predstavu Romeo i Giulietta Dječje i lutkarske scene HNK Varaždin.

Nagradu za najbolju glazbu, dodijelio je Davoru Bobiću za predstavu Romeo i Giulietta Dječje i lutkarske scene HNK Varaždin, Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića i Osječkog ljeta kulture 2014.

Izvor: osijek031.com

Komentari