'Varaždin Woodwind & Brass'

Glazbena škola u Varaždin dovodi preko 600 mladih glazbenika iz deset zemalja

Objavljeno: 20.03.2023. 12:09

Zadnja izmjena: 20.03.2023. 12:14

Foto: Facebook (Glazbena škola Varaždin)

Glazbena škola u Varaždinu ove godine organizira 6. međunarodno natjecanje puhača - Varaždin Woodwind & Brass.

Više od 600 mladih puhača iz deset zemalja svijeta okupit će se na natjecanju koje Glazbena škola u Varaždinu organizira uz potporu osnivača, Varaždinske županije, generalnog sponzora (koji osigurava i nagrade - instrumente), eminentne kompanije koja izrađuje vrhunske puhačke instrumente Buffet Crampon iz Pariza, a organizaciju natjecanja podupiru i mnogi drugi sponzori, kao što su Vindija, Parkovi, Prggin, PZC, Hrvatska glazbena mladež.

Ovu srijedu 22. ožujka 2023. godine očekuje nas prvi dan natjecanja, a sve do 31. ožujka mladi će se puhači predstavljati članovima žirija koji sačinjavaju vrhunski glazbeni pedagozi. Mnogobrojni je žiri sastavljen od vrhunskih glazbenika i pedagoga iz Nizozemske, Mađarske, Italije, Slovenije, Hrvatske, Srbije, Njemačke i Austrije. Varaždin Woodwind & Brass je natjecanje namijenjeno učenicima i studentima kategorije od A do F, dok je Varaždin Woodwind & Brass Grand Prix natjecanje koje je namijenjeno umjetnicima od 15 do 35 godina starosti. Natjecanje se provodi u disciplinama: tuba, trombon, klarinet, saksofon, oboa, fagot, truba, rog, eufonij i flauta.

- U Glazbenoj školi u Varaždinu dani koji slijede biti će ispunjeni zvukovima puhačkih instrumenata, a vjerujemo da će samo natjecanje još jednom doprinijeti promoviranju puhačke glazbe, razvoju umjetničkog djelovanja mladih nadarenih glazbenika, međunarodne kulturne suradnje i razmjeni iskustava, te turističkoj promociji Varaždina, Varaždinske županije i sjeverozapadne Hrvatske. Natjecanje završava 31. ožujka kada će se održati finale natjecanja, ali i završni koncert ponajboljih mladih puhača uz svečanu dodjelu nagrada - naveli su iz Glazbene škole Varaždin.

Komentari