Najava manifestacije

Glazbena škola u Varaždinu najavljuje koncerte u sklopu Dana Josipa Klime

Objavljeno: 05.03.2024. 10:29

Zadnja izmjena: 05.03.2024. 10:32

Foto: Arhiva

Dani Josipa Klime, sedmi po redu, ove će se godine održati od 7. do 12. ožujka, a posvećeni su komornoj glazbi, jednom od područja kojem je taj varaždinski glazbenik dao najveći doprinos, najavili su iz Glazbene škole u Varaždinu.

Središnji događaj te manifestacije bit će natjecanje mladih glazbenih umjetnika Papandopulo u dijelu koji se odnosi na komornu glazbu, čiji će pobjednici održati će pobjednički koncert u Varaždinu. Koncert će se održati u utorak, 12. ožujka u Velikoj koncertnoj dvorani HNK s početkom u 19 sati, u suradnji s Koncertnim uredom Varaždin, HNK u Varaždinu i natjecanjem mladih glazbenih umjetnika Papandopulo.

 Iz Glazbene škole najavljuju i koncert na kojem će svirati Trio u sastavu Lucija Stilinović, flauta (pobjednica Papandopula 2021. u kategoriji flaute), Hiwote Tadesse, viola i Veronika Čiković, harfa koji će se održati u Glazbenoj školi u Varaždinu u četvrtak, 7. ožujka 2024. godine s početkom u 19 sati. U okviru programa 7. dana Josipa Klime, u Glazbenoj školi održat će se i okrugli stol posvećen komornoj glazbi.

Josip Klima je rođen u Varaždinu 3. ožujka 1927. Bio je koncertni majstor Zagrebačke filharmonije, opernog orkestra HNK i Simfonijskog orkestra HRT te prvi violinist Zagrebačkog kvarteta. Taj glazbenik svjetskog glasa umro je 2012. godine.

Komentari