Ne propustite

Glazbena škola najavljuje završni koncert Memorijala Jurica Murai & Murai Grand Prix

Objavljeno: 21.04.2024. 12:57

Zadnja izmjena: 21.04.2024. 13:02

Foto: Facebook/Glazbena škola u Varaždinu

Posljednji dan međunarodnog natjecanja pijanista Memorijal Jurica Murai & Murai Grand Prix, u utorak 23. travnja, održat će se završni koncert u Velikoj koncertnoj dvorani Glazbene škole u Varaždinu i svečana dodjela nagrada pobjednicima natjecanja. 

Memorijal, koji se počeo održavati u Glazbenoj školi u Varaždinu 2015. godine zajedno sa međunarodnim natjecanjem puhača, ove godine traje od 18. do 23. travnja, a na njemu sudjeluje 130 natjecatelja iz 22 zemlje, od čega je čak 31 kandidat u najprestižnijoj kategoriji, Grand Prix kategoriji natjecanja. Kako najavljuju iz Glazbene škole, koncert počinje u 19 sati, a ulaz na koncert je slobodan, dok svi oni koji neće biti u mogućnosti prisustvovati, koncert će moći pratiti na službenoj YouTube stranici Glazbene škole u Varaždinu.

Inače, Glazbena škola u Varaždinu osnovala je ovo natjecanje sa ciljem razvoja umjetničkog talenta učenika, mladih profesionalnih glazbenika, kako bi doprinijela promoviranju pijanističke glazbe, razvoju umjetničkog djelovanja mladih nadarenih glazbenika, međunarodne kulturne suradnje i razmjeni iskustava, te turističkoj promociji Varaždina. Iznimno velik broj kandidata svake godine samo je dodatna potvrda prestiža ovog natjecanja koje mladim i talentiranim pijanistima može poslužiti kao „odskočna daska“ u daljnjoj karijeri. 

Komentari