Evo detalja

Glazbena škola u Varaždinu sljedeće godine ugostit će najveće mlade talente iz Europe

Objavljeno: 16.11.2023. 13:02

Zadnja izmjena: 16.11.2023. 13:02

Ovogodišnja konferencija udruge Young Music Talents Europe, čija je članica od 2022. i varaždinska Glazbena škola, održat će se u Varaždinu na prijedlog osnivača Škole, župana Varaždinske županije Andelka Stričaka.

Glazbena škola u Varaždinu članicom je postala nakon uspješnog gostovanja učenika i nastavnika u Školi za mlade talente (School for Young Talent) u Den Haagu, gdje je sjedište Udruge. Budući da udruga povezuje neke od najznačajnijih europskih glazbenih škola, odlučeno kako će se konferencija održati upravo u vrijeme održavanja 54. Varaždinskih baroknih večeri. Na taj je način Festival odlučio još jednom dati priliku mladim talentima, ponajboljim mladim glazbenicima iz Europe da zajednički nastupe u sklopu festivala. Na godišnjoj skupštini YMTE u Den Haagu ravnatelj Glazbene škole Davor Matačić predstavio je ovaj projekt. 

- Ovu pruženu priliku smatramo neprocjenjivom u smislu stručne pripreme koja će rezultirati izvrsnom izvedbom uz sadržajnu relevantnost. Svesrdnu podršku koju Festival daje mladima nastaviti će i ovom suradnjom sa Glazbenom školom u Varaždinu sa projektom koji će uključivati majstorske tečajeve uglednih glazbenih pedagoga iz Hrvatske i Europske unije, a u konačnici i koncert svih uključenih sudionika - rekao je ravnatelj. 

Ravnatelj Koncertnog ureda Varaždin, organizator Varaždinskih baroknih večeri Raymond Rojnik prilikom predstavljanja samog Festivala članovima udruge, napomenuo je da je Festival prepoznao značaj ovog projekta te kako je Festival uvijek spreman dati potporu ovako značajnim idejama.

Komentari