Lepoglava dobila svoj "GuGL" u obliku glazbene udruge

Objavljeno: 25.12.2010. 14:58

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:07

Cilj Udruge je okupljanje svih zainteresiranih poklonika suvremene glazbe da u raznim glazbenim radionicama i manifestacijama nauče nešto novo, korisno i zabavno

Početkom ovog mjeseca u Lepoglavi je osnovana Glazbena udruga Grada Lepoglave, skraćenim nazivom „GuGL“ – udruga poklonika suvremene glazbe.

Ovo je prva glazbena udruga koja će u sklopu svojih aktivnosti nuditi mogućnost sudjelovanja u vježbaonicama i slušaonicama glazbe.

Cilj Udruge je okupljanje svih zainteresiranih poklonika suvremene glazbe da u raznim glazbenim radionicama i manifestacijama nauče nešto novo, korisno i zabavno, kao i poticanje, razvijanje i unapređivanje svih oblika glazbenih i kreativnih aktivnosti na području Lepoglave, kako bi zadovoljili glazbene i umjetničke interese izvođača i poklonika glazbe. – izjavio je Vjekoslav Geček, predsjednik udruge „GuGL“.

U sklopu svojih aktivnosti, Udruga će organizirati kulturne i umjetničke manifestacije i slične javne nastupe članova i drugih glazbenika te provoditi stručno usavršavanje mladih članova putem igraonica, glazbenih radionica i slušaonica glazbe, vježbaonica, seminara i tečajeva.

Svrha tih radionica je promicanje glazbene kulture u Lepoglavi kroz koje će se pružiti kvalitetno učenje i usavršavanje postojećeg znanja.

Polaznici radionica susret će se s raznim glazbenim stilovima i tehnikama, a nakon završetka ciklusa radionica, sudionicima će biti omogućen zajednički završni nastup te ujedno i promocija njihovih vještina. Formirat će se edukacija s mladim gitaristima, basistima i posebno bubnjarima kojih na našem području ima najmanje.

Ideja slušaonice glazbe jest okupljanje svih poklonika suvremene glazbe, ali i pružanje edukativnih radionica o povijesti glazbe. Ukoliko želite sudjelovati u aktivnostima Udruge, možete kontaktirati predsjednika Udruge, na broj 095/562 9840.

izvor: Lepoglava.net

Komentari