uspjeh ove školske godine

Glazbenu školu u Varaždinu polaze učenici iz čak osam županija i susjedne Slovenije

Objavljeno: 14.06.2020. 09:45

Zadnja izmjena: 14.06.2020. 09:49

Foto: Arhiva

Glazbena škola u Varaždinu oduvijek je bila nositeljica umjetničkog obrazovanja i kulturnog života sjeverozapadne Hrvatske. No, od ove školske godine zaista se može reći da je prepoznata u najširoj javnosti.

Naime, Glazbenu školu u Varaždinu, u školskoj godini 2019./2020., upisali su učenici s područja čak deset županija, kao i učenici iz inozemstva. Na taj način varaždinska Glazbena škola potvrdila je svoje mjesto – ne samo kao jedna od najstarijih i najvećih – nego i kao jedna od najcjenjenijih i najuspješnijih glazbenih obrazovnih ustanova u Republici Hrvatskoj.

- Zbilja možemo reći da je Glazbena škola u Varaždinu prepoznata kao centar za školovanje talentiranih mladih umjetnika u kojoj školovanje nastavljaju učenici iz cijele Hrvatske i inozemstva. Upravo je to u skladu sa strategijom razvoja Škole koja bi u svojoj bliskoj budućnosti željela proširiti djelatnost i na druga umjetnička područja – riječi su kojima je ostvareni uspjeh opisao ravnatelj Glazbene škole u Varaždinu Davor Matačić.

Županije iz kojih dolaze učenici

Glazbenu školu u Varaždinu, u školskoj godini 2019./2020. Upisali su učenici iz Međimurske, Zagrebačke, Splitsko-dalmatinske, Požeško-slavonske, Osječko-baranjske, Bjelovarsko-bilogorske, Koprivničko-zagorske i Virovitičko-podravske županije, a upisali su se i učenici iz susjedne Slovenije. Čestitamo!

Jedna od najstarijih škola u Europi

Inače, Glazbena škola u Varaždinu jedna je od najstarijih glazbenih škola u ovom dijelu Europe. Osnovana prije 190 godina kao mala gradska škola, ona danas pokriva potrebu za glazbenim obrazovanjem u cijeloj sjeverozapadnoj regiji i broji više od 800 učenika iz cijele Hrvatske.  Njezin uspjeh, dakako, najbolje pokazuju uspjesi sadašnjih i bivših studenata: brojne nagrade na domaćim i međunarodnim natjecanjima, visok postotak upisa na akademije i fakultete u Hrvatskoj i inozemstvu te uspješne karijere niza njenih bivših učenika.

Komentari