"Go out and dance!" - Proslava Svjetskog dana plesa u Varaždinu

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 12.04.2013. 16:37

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:46

Pod parolom "Go out and dance!" u Varaždinu će se 29. travnja proslaviti Svjetski dan plesa.

Na varaždinskom će se Korzu tog dana plesati od 17 do 19 sati, a u 18 sati bit će izveden simbolični "skok za ples". Simultana proslava Svjetskog dana plesa održat će se, uz Varaždin, u još šest hrvatskih gradova. Manifestaciju će organizirati "Dani suvremenog plesa" na inicijativu mreže "Nomad dance academy Hrvatska", a pozvani su svi koji vole ples.

"Go out and dance!" okupit će plesače varaždinskih plesnih škola i studija, neovisno o vrsti i stilu plesa koji njeguju. Organizatori su za sve ljubitelje plesa pripremili i dodatne sadržaje.

Na Svjetski dan plesa u varaždinskom HNK prikazat će se suvremenoplesna predstava "Zastoji" triju renomiranih zagrebačkih autorica Sandre Banić Naumovski, Ane Kreitmeyer i Zrinke Užbinec.

Nakon toga, u Kinu Galerija prikazat će se dokumentarni film "Pina", o njemačkoj koreografkinji Pini Bausch, redatelja Wima Wendersa.

Ovom akcijom Nomad dance academy Hrvatska pokušat će ukazati na nužnost sveukupne promjene razmišljanja o plesu te o njegovoj ulozi u kulturnom životu zajednice, otvoreno pozivajući građane na proslavu plesa, slobodu njegovih mogućnosti te potencijal kreacije koji svako ljudsko tijelo posjeduje.

Komentari