Gospodarskoj školi Varaždin priznanje za očuvanje baštine

Objavljeno: 02.01.2015. 14:35

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Andrej Švoger

Ured državne uprave u Splitsko-dalmatinskoj županiji, Odjel za prosvjetu i kulturu i Prokultura - Opservatorij kulturnih politika Split dodjelili su Gospodarskoj školi Varaždin Diplomu za dugogodišnji kreativni i inovativni rad na području istraživanja i očuvanja baštine u kontekstu promišljanja turističkog razvoja zavičaja...

U Gradskoj knjižnici Marko Marulić u Splitu 17. prosinca 2014. održana je svečanost dodjele diploma "Škola prijatelj baštine i turizma". Učenici su predstavili svoje projekte istraživanja baštine u kontekstu turizma, očuvanja, razvoja i afirmacije identiteta te upoznavanja vlastite i kulture drugog.

Učenici 4.h razreda Gospodarske škole Varaždin Martin Štorga, Mateja Vitez, Adela Prstec i Tena Levatić sa mentoricom Natašom Roginek na temu stari zanati mog zavičaja izradili su projekt: Lončarstvo ogledalo tradicije sjeverozapadne Hrvatske, koji su ujedno i prezentirali u Splitu.

Predstavili su još projekt 3.d razreda turističke gimnazije Varaždinska županija biciklom mentor Mirna Rukavina Bakšaj, te Moje ideje za bolju Europu mentor Spomenka Dragović i Mirna Rukavina Bakšaj koji su također izradili učenici 3.d razreda turističke gimnazije sa učenicima 4.h razreda hotelijersko turistički tehničar.

Gospodarska škola Varaždin nagrađena je za dugogodišnji kreativni i inovativni rad na području istraživanja i očuvanja baštine u kontekstu promišljanja turističkog razvoja zavičaja, kao i za izradu eksperimentalnog programa turističke gimnazije.

Komentari