četiri nagrade

Gradonačelnik Bosilj čestitao HNK Varaždin na nagradama hrvatskog glumišta

Objavljeno: 25.11.2021. 12:55

Zadnja izmjena: 25.11.2021. 13:01

Na dodjeli Nagrada hrvatskog glumišta koja se tradicionalno svake godine održava u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu, Varaždinsko kazalište osvojilo je niz nagrada, a čestitke je uputio i gradonačelnik Neven Bosilj.

Hrvatsko narodno kazalište Varaždin osvojilo je ukupno četiri nagrade - predstava MATIAŠ, GRABANCIJAŠ, DIJAK osvojila je nagrade za najbolju predstavu u cjelini u kategoriji Drame i za najbolju režiju u istoj kategoriji. Dea Presečki osvojila je nagradu za najbolje glumačko ostvarenje mladih umjetnika do 28 godina/žene u kategoriji Drama, za ulogu Matiaša u nagrađenoj predstavi, dok je Josipa Bilić nagrađena za izuzetno ostvarenje mladih umjetnika do 30 godina u kategoriji Opere, za ulogu Pepeljuge u istoimenoj operi Julesa Massneta.

Na adresu intendantice Jasne Jakovljević gradonačelnik je uputio čestitku za osvojene nagrade. - Upućujem iskrene čestitke svima koji su pridonijeli uspjehu najbolje predstave MATIJAŠ, GRABANCIJAŠ, DIJAK Tituša Brezovačkog, posebno Krešimiru Dolenčiću za najbolju režiju i glumici Dei Presečki za najbolje glumačko ostvarenje mladih glumaca. Čestitam i Josipi Bilić za najbolje ostvarenje mladih umjetnika u kategoriji opere. Varaždinsko kazalište je središnja institucija kulture u našem gradu, nacionalno kazalište koje promiče kajkavštinu. Nadam se da će i ove nagrade motivirati sve odgovorne da daju svoj doprinos u osiguravanju uvjeta za uspješan rad kazališta te osvajanje još prestižnih nagrada - napisao je.

Komentari