nagrada za književnost

Foto - Održan prijem za Denisa Peričića, dobitnika Nagrade 'Vladimir Nazor'

Objavljeno: 12.05.2023. 19:19

Zadnja izmjena: 12.05.2023. 19:19

Gradonačelnik Grada Varaždina Neven Bosilj u petak je u palači Patačić održao prijem za varaždinskog književnika Denisa Peričića, dobitnika Nagrade "Vladimir Nazor" za najbolje umjetničko ostvarenje iz područja književnosti u Republici Hrvatskoj u 2022. godini za roman "San o Križaniću".

Ministarstvo kulture i medija u utorak je objavilo dobitnike Nagrade "Vladimir Nazor" za najbolja umjetnička ostvarenja u Republici Hrvatskoj za 2022. godinu, među kojima je bio i Peričić. Dodjela nagrada održat će se u Zagrebu, 19. lipnja 2023. godine.

- Denis je dobio već na desetke nagrada, ali ovo je ipak najznačajnija hrvatska nagrada za književnost. Imao sam tu čast biti govornik na predstavljanju njegove knjige, a već tada sam proročki predvidio da će postići veliki uspjeh i siguran sam da ga čeka još mnogo nagrada.– rekao je gradonačelnik Neven Bosilj.

Denis Peričić zahvalio je gradonačelniku te dodao kako je sretan radi priznanja o kojem ga je obavijestila, čestitavši mu, ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek.

- Ponosan sam, ovo je doista najveće priznanje u Hrvatskoj, za umjetnika općenito, ne samo za književnika. Drago mi je što ću Nagradu donijeti u Varaždin i zahvalan sam gradonačelniku i na prijemu i na javnoj čestitci i na njegovoj podršci. Također,  za moju novu knjigu, zbirku pjesama, prema rezultatima Javnog poziva za potrebe u kulturi, dobio sam podršku od Grada Varaždina i vjerujem da na taj način književnici mogu osjetiti poticaj struktura i biti ohrabreni – naglasio je Denis Peričić.

Komentari