Gradski muzej Varaždin slavi Međunarodni dan muzeja

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 18.05.2013. 08:51

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:16

U subotu, 18. svibnja bogatim programom završavaju Varaždinske muzejske svečanosti, kojima Gradski muzej Varaždin obilježava Međunarodni dan muzeja, kao i Europsku noć muzeja.

Međunarodni dan muzeja i Europska noć muzeja proslavit će se u Gradskom muzeju od 20 do 24 sata.

U Starom gradu, uz razgled stalnog postava Kulturnopovijesnog odjela i perzijsko-osmanske kacige Kulah Khud, bit će izveden audiovizualni performans "Pozoj" koji počinje u 22 sata. Autori su Luka Bunić (video) i Emil Herceg (glazba), Biljana Despinić (vokal), Iva Šerić i Krešimir Koloži (kostimografija) i Lea Jovanovski (gluma).

U palači Herzer moći će se razgledati stalni postav Entomološkog odjela "Svijet kukaca" te izložba Čarolija igre, a od 11 do 13 sati i od 20 do 22 sata bit će održana radionica za posjetitelje "Izrada starinskih drvenih igračaka".

U palači Sermage posjetitelji će moći razgledati izložbu Josipa Klarice pod nazivom "Fotografije 1976.-2011.", a od 22 sata doživjeti galerijski postav starih majstora uz klavirsku pratnju Višeslava Jaklina.

Lančani most – put od Kule stražarnice do Trga Miljenka Stančića bit će mjesto na kojem će se od 20:30 sati održati projekt "Kreativni Varaždin". Riječ je o projektu kojim se promovira Centar kreativnih industrija i atelje Sabine Sokač u prostoru Kule stražarnice, koji djeluje uz podršku Grada Varaždina, Tehnološkog parka, Turističke zajednice i Muzeja, a okuplja poznate varaždinske umjetnike i poduzetnike. U Europskoj noći muzeja oni će svoj kreativni rad i suradnju predstaviti kroz modnu reviju, s popratnim programom.

Ulaz na sve programe je besplatan, a povodom Međunarodnog dana muzeja besplatan je i razgled svih izložbenih muzejskih postava od 9 do 13 sati.

Komentari