u gradskoj vijećnici

FOTO: Gradonačelnik Čehok danas je primio dobitnicu Nagrade hrvatskog glumišta Hanu Hegedušić

Objavljeno: 27.11.2018. 11:44

Zadnja izmjena: 01.12.2018. 10:10

Foto: Dario Jurčević

Gradonačelnik Ivan Čehok primio je dobitnicu ovogodišnje 26. po redu Nagrade hrvatskog glumišta Hanu Hegedušić i intendanticu varaždinskog HNK, Jasnu Jakovljević. 

Hana je nagradu dobila za ulogu Cathy u mjuziklu "Prošlih pet godina", suvremenog američkog autora Jasona Roberta Browna, u režiji Lee Anastazije Fleger i produkciji Hrvatskog narodnog kazališta u Varaždinu. 

- Jako mi puno znači ovo priznanje i priželjkivala sam da će se dogoditi, a dogodilo se u pravo vrijeme na pravom mjestu. Uloga mi je sjela i naradila sam se, ali se isplatilo. Nagrada nije samo moja, već svih nas koji smo sudjelovali na predstavi - kazala je Hana.

Gradonačelnik je čestitao dobitnici nagrade i osvrnuo se na obnovu kazališta koja će uslijediti.

- Nažalost dugo nije bilo velikih glazbeno-scenskih djela na repertoaru i nadoknađujemo taj nedostatak. 2010. godine stali smo s obnovom kazališta. Sada smo obnovili koncertnu dvoranu i postavili lift, no čeka nas obnova velike pozornice kako bismo mogli izvoditi veća glazbeno-scenska djela. Čeka nas jako puno posla jer se u proteklih osam godina u gradu ništa nije radilo - izjavio je Čehok.

Komentari