jedinstvene barokne večeri

FOTO: Zlatko Hasanbegović otvorio 46. Varaždinske barokne večeri

Objavljeno: 23.09.2016. 21:24

Zadnja izmjena: 23.09.2016. 22:14

Foto: Mario Knor/ Foto agencija Sjever

U prekrasnom ambijentu varaždinske Katedrale večeras su svečano otvorene 46. Varaždinske barokne večeri. Katedrala je bila popunjena do zadnjeg mjesta, što dodatno potvrđuje vrijednost i kvalitetu ove manifestacije koja je na ponos Gradu.

Od brojnih poznatih lica, prisutnima se obratio domaćin, gradonačelnik Goran Habuš koji je svima poželio dobrodošlicu i posebno istaknuo kako je svake godine pred organizatorima sve veći izazov jer svaki put moraju osmisliti drugačiji sadržaj i pronaći dodatnu mirodiju koja će začiniti barokne večeri.

Ove godine nam je zemlja partner Španjolska, pa imamo najjači i najtemperamentniji začin! - izjavio je gradonačelnik.

Veleposlanik Španjolske, Eduardo Aznar Campos se zahvalio na sudjelovanju i naglasio kako mu je posebno drago što je Španjolska u ulozi partnera ove godine kada se obilježava i 400.-ta obljetnica smrti Miguela de Cervanteza. 

Sudjelovanje na Varaždinskim baroknim večerima je tek prvi korak prema suradnji koja će se nastaviti i u budućnosti - rekao je veleposlanik.

Sama čast otvaranja 46. Varaždinskih baroknih večeri pripala je ministru kulture, Zlatku Hasanbegoviću. Ministar je pozdravio prisutne i naveo kako su dani pred nama slavlje dviju glazbenih nacionalnih kultura. 

Povezivanje u kulturi može s uspjehom prenijeti poruku europskog zajedništva - rekao je Hasanbegović. 

Komentari