HNK Varaždin: Gostovanje komedije "Prevaranti u suknji" SLG-a iz Celja

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 28.02.2013. 08:54

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:46

Foto: hnkvz.hr

U četvrtak, 28. veljače u 19:30 sati na Velikoj sceni HNK-a u Varaždinu gostuje Slovensko ljudsko gledališče iz Celja s komedijom "Prevaranti u suknji" (Sleparja v krilu / Leading Ledies) Kena Ludwiga u režiji Borisa Kobala.

"Prevaranti u suknji" su laka komedija, puna ljubavnih dogodovština te komičnih i neočekivanih zapleta. Dva zaljubljena muškarca, preodjevena u žene, trude se da nitko ne otkrije njihovu prijevaru, što je uzrok brojnih komičnih situacija. To je briljantna komedija preodijevanja i duhovitih dijaloga koji spaja čari kazališta sa svakidašnjim životom.

Prevoditeljica teksta na slovenski je Tina Mahkota, dramaturginja Tatjana Doma, scenograf Branko Hojnik, kostimografkinja Maja Ballund, skladatelj Bojan Jurjevčič – Jurki, lektor Jože Volk, koreografi Cvetka Špiljar, Boštjan Špiljar, oblikovatelj svjetla Pascal Mérat, a asistentica scenografa Urša Vidic.

U "Prevarantima u suknji" nastupaju: Pia Zemljič (Meg), Andrej Murenc (Leo), Vid Klemenc (Jack), Nina Rakovec (Audrey), Bojan Umek (Duncan), Anica Kumer (Florence), Igor Žužek (Dr. Myers), David Čeh (Butch).

Predstava "Prevaranti u suknji" u varaždinskom se kazalištu izvodi u sklopu obilježavanja Prešernovog dana, a ulaznice se mogu kupiti u slobodnoj prodaji i na kartice Kluba prijatelja kazališta. 

Komentari