zagrebačka kantautorica

Idućeg četvrtka koncert Sare Renar u varažinskom kazalištu

Objavljeno: 14.04.2022. 18:35

Zadnja izmjena: 14.04.2022. 18:35

U četvrtak, 21. travnja 2022. s početkom u 20:00 sati, u HNK Varaždin održat će se koncert kantautorice Sare Renar u organizaciji Koncertnog ureda Varaždin.

Sara Renar je nagrađivana zagrebačka kantautorica i pripada skupini najpriznatijih glazbenih imena nove generacije u regiji. Iza sebe ima pet diskografska izdanja. Album "Djeca" je 2014. godine nominiran za nagradu Porin za najbolji debitantski album, dok je 2015. za EP "Jesen" Renar nominirana u dvije kategorije (najbolja ženska vokalna izvedba, najbolji alternativni album), a Porin je osvojila u kategoriji najbolje vokalne izvedbe.

"Tišina" iz 2016. je za istu nagradu nominirana za album godine i najbolji alternativni album, a album je zaslužio nominaciju i IMPALA za europski album godine. Live album "Gdje povlačiš crtu" odjeknuo je u svim medijima, a prema svim kritikama je revolucionarni i svjetski materijal koji zaslužuje posebnu pažnju.

U posljednjih pet godina Sara je zabilježila oko 250 koncertnih nastupa diljem Europe i regije nastupivši na svim važnijim regionalnim festivalima i koncertnim prostorima. Osim vlastite autorske glazbe, surađivala je na projektima kazališne skupine Montažstroj i umjetničkog kolektiva SKROZ , česta je suradnica književnih manifestacija, surađuje sa svjetski priznatim DJ imenima, književnicima i pjesnicima te radi glazbu za multimedijske projekte.

Dobitnica je raznih europskih priznanja i stipendija, uključujući projekt EU za potporu mladih glazbenika "European Music Incubator", europsku potporu za mobilnost umjetnika i-Portunus te OneBeat Balkan umjetničku rezidenciju.

Posljednji studijski album Sare Renar "Šuti i pjevaj" objavljen je u izdanju Croatia Records 8. 3. 2021., a kritika ga je gotovo jednoglasno ocijenila kao njen najbolji i najzreliji album u karijeri koji je potvrđen i sjajnim koncertnim nastupima u HNK Šibeniku te u Aquarius klubu u Zagrebu.

Ulaznice za koncert se ne naplaćuju, no obavezna je rezervacija na [email protected]

Komentari