'film friendly grad'

Indijci bi u Varaždinu uskoro mogli snimati filmove i serije - evo detalja

Objavljeno: 30.12.2021. 13:18

Zadnja izmjena: 30.12.2021. 13:39

Foto: Ilustracija (Arhiva)

Varaždin je 2017. godine preko Pučkog otvorenog učilišta osnovao Filmski ured - prvi takav na sjeveru Hrvatske, a Ured je nedavno uspostavio kontakt s velikom producentskom kućom iz Mumbaija.

Kako prenosi Poslovni.hr, Varaždinski filmski ured ima dvije uloge - da uz Turističku zajednicu i Grad bude kontakt-točka za sve snimateljske ekipe u gradu te da ekipama pomaže naći odgovarajuće lokacije za snimanje i povezati ih s vlasnicima lokacija. Lana Velimirović Vukalović, ravnateljica POU Varaždin nedavno je uime Ureda na međunarodnom događanju "Focus 2021" u Londonu imala online sastanak s indijskom tvrtkom "Europa Media&Entertainment", koja predstavlja filmske lokacije u Mumbaiju te je najavila kako već u veljači iduće godine stiže jedan producent iz Mumbaija.

- Indijski producenti iskazuju velik interes za snimanje u Hrvatskoj. Kroz razmjenu mailova ćemo još detaljnije predstaviti Varaždin i okolicu kao potencijalne filmske kulise. Ono što očekujem od tog posjeta je promocija grada Varaždina i cijele županije ne samo u smislu potencijalnih lokacija za snimanja, već i u turističkom. Razgovarali smo o mogućnosti dovođenja instagramera iz Indije koji bi na svojim profilima popratili našu regiju - rekla je ravnateljica.

Komentari