film i glazba

Kako je Davor Bobić ušao u filmske vode, ali i zapjevao

Objavljeno: 22.03.2018. 12:33

Zadnja izmjena: 22.03.2018. 12:41

U varaždinskog HNK održano je predstavljanje knjige Igora Mandića „Predsmrtni dnevnik“ koju je upotpunio i dokumentarni film „Igor Mandić: nježno srce i sloboda lajanja“ za koji je glazbu skladao poznati varaždinski skladatelj Davor Bobić s kojim smo popričali o njegovom projektu skladanja filmske glazbe, ali i daljnjim planovima i željama po tom pitanju. 

Razgovarali smo s poznatim varaždinskim skladateljem i direktorom Varaždinskih baroknih večeri, Davorom Bobićem o filmskoj glazbi koju je skladao za dokumentarni film posvećen Igoru Mandiću, prilikom čega nam je otkrio i neke svoje druge želje i planove, ali i brojna priznanja koja je osvojio za svoj rad. 

- To je specifičan projekt u kojem ja prvi puta i pjevam i to na talijanskom jeziku, što malo tko zna. Ovaj film o Igoru Mandiću je zaista jedno dinamično i emocionalno ostvarenje za koje je varaždinska publika pokazala veliki interes i emocije što pokazuje da je Varaždin grad kulture i civiliziranog ponašanja. Nažalost, do sada nisam imao priliku skladati glazbu za igrani film što bih svakako htio, tim više što sam do sada dobio dvije nagrade za najbolju scensku glazbu, a to potvrđuje da imam dobar osjećaj za scenu, trenutak i kretanje - rekao nam je Davor

 

Komentari