Irmi Dragičević dvije nagrade na 12. Međimurskom festivalu zabavne glazbe

galerija-images/Irma Dragicevic - MEF

Objavljeno: 18.11.2014. 17:12

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: privatna arhiva; Žan Novosel/MEF

Mlada varaždinska pjevačica Irma Dragičević postiže nove uspjehe sa svojom pjesmom "Sada si tu".

Irma je, naime, na 12. Međimurskom festivalu zabavne glazbe (MEF), održanom 13. studenoga u dvorani Terma Sveti Martin, osvojila čak dvije nagrade - za najboljeg debitanta i za najbolju interpretaciju. Mladoj je pjevačici ovo bio prvi nastup na MEF-u.

- Osjećam se odlično. Konkurencija je bila jaka i ugodno sam iznenađena nagradama jer stvarno nisam ništa očekivala - rekla nam je Irma dodavši da je ovo njen prvi festival te da je pjesma "Sada si tu" napisana posebno za ovaj festival.

- Obje nagrade puno mi znače jer mi je to bio prvi puta da sam na MEF-u, a bilo je dosta izvođača koji su isto tako prvi puta bili pa mi je nagrada za najbolju debitanticu odlična i iznenađenje. Što se tiče nagrade za najbolju interpretaciju, za nju je zaslužna moja pjesma koja je dosta zahtjevna. Da nije bila takva pjesma, vjerujem da ne bi bilo ni nagrade, a za to je zaslužan autor glazbe Marko Tomasović - napomenula je Irma Dragičević.

Nagrade s MEF-a varaždinskoj su pjevačici poticaj za daljnje bavljenje glazbom.

- Ove nagrade su mi dokaz da se puno rada i truda isplati, i naravno da su mi poticaj jer s takvim rezultatima dobivam jos jači vjetar u leđa - rekla je Irma te najavila novu pjesmu za koju se nada da bi mogla biti objavljena početkom sljedeće godine.

- Naravno, planiram i nastupe na drugim festivalima. Zahvalila bih Marku Tomasoviću za glazbu, Neviji Korpar na tekstu i Aleksandru Valenčiću za aranžman jer bez njih pjesma ne bi ni nastala - dodala je na kraju Irma Dragičević.

Inače, na 12. MEF-u osim Irme Dragičević nagrade su osvojili i Emina Arapović (za najbolji scenski nastup, skladba "Bit ćeš ostavljen"), Alka Vuica (za cjelokupni umjetnički dojam, skladba "Okus meda"), Igor Brešan (za najbolji tekst, skladba "Sličice iz stare Vlaške"), Vladimir Košir Tonka (za najbolji etno izričaj, skladba "Prava međimurska"), Damir Lipovšek – Keks (za najbolje cjelovito glazbeno djelo, skladba "Ljube moja"), Dino Jelusić (za najbolju glazbu, skladba "Sjaj u očima") te Max Hozić (za najbolji aranžman, skladba "Samo noćas"). Grand prix publike prema odluci urednika radiopostaja i interneta osvojila je Nives Celzijus za skladbu "Inferno", dok je Grand Prix MEF-a 2014. osvojila Kim Verson sa skladbom "Sve što sada trebam".

{gallery}Irma Dragicevic - MEF{/gallery}

Komentari